آشنایی با موانع توسعه بلاک چین و کریپتوکارنسی
سرفصلهای این مقاله
در توسعه بلاک چین و ارزهای دیجیتال چه موانعی وجود دارد؟
باوجوداینکه بیش از ۱۲ سال از بهوجودآمدن بلا چین میگذرد، اما همچنان از نظر فناوری و استفاده از آن برای تودهها با چالشهای زیادی مواجه است که همین چالشها موجب بهوجودآمدن موانع توسعه بلاک چین و کریپتوکارنسی میشود.
نوآوری در حوزه بلاکچین در فضای کوچکی اتفاق میافتد و با انتقادات زیادی نسبت به مقیاسپذیری، تبلیغات گسترده و سرمایهگذاران احتکار کننده ارزهای رمز پایه برای سودهای احتکارآمیز روبرو است.
این مقاله چالشهای فعلی و موانع توسعه بلاکچین و کریپتوکارنسی را از نظر فناوری و میانرشتهای مورد بررسی قرار میدهد.
هدف این مقاله نگاهی عمیق به موانع پذیرش و چالشهای پیش روی بلاکچین و ارزهای رمزنگاری شده برای تودههای مردم است؛ بنابراین اگر شما مشغول گذراندن دورههای آموزش رمز ارز هستید، این بخش مهم که در خصوص موانع توسعه بلاکچین و کریپتوکارنسی است را از دست ندهید.
ارزهای رمز پایه مقیاسپذیر نیستند!
یکی از عمده محدودیتهای بیتکوین در این واقعیت نهفته است که یک رمز ارز مقیاسپذیر است. طبق گفته پرشنت رام، اگر از بیتکوین بهعنوان یک رمز ارز در دنیای واقعی استفاده شود، باید هزاران تراکنش را در ثانیه پردازش و ثبت کند.
در مقابل، VISA ، شناختهشدهترین سیستم پرداخت، در حال حاضر میتواند ۴۰۰۰ تراکنش را در ثانیه انجام دهد و برای رسیدگی به ۴۷۰۰۰ تراکنش در ثانیه آزمایش شده است؛ اما بیتکوین به دلیل اینکه در حال حاضر برای تولید هر بلاک جدید در بلاک چین به ده دقیقه زمان نیاز دارد، این اجازه را برای انجام تعداد بالای تراکنش نمیدهد.
بیت کوین و سایر ارزهای رمز پایه، به منظور کنترل اندازه دفتر کل (Ledger) و زمان موردنیاز برای تأیید همه معاملات (با افزایش اندازه بلوک) با محدودیتهای سختی در بازده معاملات روبرو هستند. به عنوان مثال در خصوص بیت کوین ساتوشی ناکاموتو برای انجام سریع تر معاملات محدودیتی در اندازه بلوک قرارداده است به این صورت که هیچ بلوکی نمیتواند بیشتر از ۱۰ مگابایت باشد. (توضیح اضافه برای درک مقیاس پذیری)
ساخت بیت کوین متناهی از موانع توسعه بلاک چین و کریپتوکارنسی
ناکاموتو همچنین بیتکوین متناهی ساخت، این بدان معناست که از زمانی که ۲۱ میلیون بیت کوین استخراج شد و در گردش فعال شد، دیگر نمیتوان بیتکوین جدید ایجاد کرد.
رام معتقد است که این محدودکنندهها دلیل اصلی این است که بیتکوین در اجرای فعلی خود نمیتواند بهعنوان جریان اصلی ارز استفاده شود.
طبق گزارش Blockgeeks ، اصلیترین مشکلات مقیاسپذیری رایج در میان ارزهای رمزنگاری شده مربوط به زمانی است که صرف انجام معامله در بلاک و زمان رسیدن به یک اجماع میشود.
در بیتکوین و اتریوم، معاملات تنها زمانی انجام میشوند که یک ماینر دادههای تراکنش را در بلوکهایی که استخراج کرده است وارد کند.
مشکل اصلی این مساله اینجاست که: هرچه ارز رمز پایه محبوبیت بیشتری پیدا کند، انجام معاملات زمان بیشتری نیز میبرد.
مشکل مقیاس پذیری بلاک چین
اگرچه سکههای جایگزین دیگری نیز وجود دارند که سعی در حل مشکل مقیاسپذیری دارند، اما چندین مؤسسه بینالمللی معتقدند که مشکل مقیاسپذیری از موانع توسعه بلاک چین و کریتوکارنسی است.
در سال ۲۰۱۸ ، بانک تسویهحسابهای بینالمللی (BIS) ، سازمانی مستقر در سوئیس که متشکل از ۶۰٪ از بانکهای مرکزی جهان است، گزارشی منتشر کرد که احتمال مقیاسپذیری در بلاک چین را برطرف میکند.
این گزارش استدلال میکند که در اقتصادهای مدرن، ارز فیات از طریق سرمایهگذاری مشترک دولتی و خصوصی بین بانک مرکزی و بانکهای خصوصی تأمین میشود. در این سیستم دوطبقه، اعتماد از طریق بانکهای مرکزی پاسخگو ایجاد میشود.
این گزارش همچنین بیان میکند که بهروزرسانی دفتر کل در بلاک چین نیز منجر به ازدحام میشود و مشکلات مقیاسپذیری و پذیرش انبوه را بیشتر میکند. در ارزهای رمز پایه مبتنی بر بلاکچین، بهمنظور محدودکردن تعداد تراکنشهای اضافه شده به دفتر حساب در هر برهه از زمان، بلوکهای جدید فقط در فواصل از پیش تعیین شده استخراج میشوند.
هنگامیکه تعداد تراکنشهای ورودی به حدی باشد که بلوکهای تازه اضافه شده از قبل در حداکثر اندازه باشند، سیستم متراکم میشود و بسیاری از تراکنشها در یک صف قرار میگیرند. این باعث میشود که هر زمان تقاضای معامله به حداکثر ظرفیت برسد که ممکن است ساعتها یا روزها طول بکشد، هزینهها افزایش مییابد و روند پرداخت را متوقف میکند.
موضوعات مقیاسپذیری همراه با نوسانات، محدودیتهای موجود در گردش (در مورد بیتکوین) و مواردی که اعتماد بهوسیله پروتکل از قبل تعیین شده باشد، منع عرضه الاستیک هستند و بنابراین تحمل وزن یا ثبات همان قیمت فیات برای ارز رمزنگاری شده غیرممکن است و همین مورد یکی از موانع توسعه بلاک چین و کریتوکارنسی است.
دسترسی و پذیرش گسترده
تا به امروز، یک دهه است که بیتکوین و فناوری بلاک چین وجود دارد، اما هر دو از سال ۲۰۱۴ به بعد شروع به جذب کردند. به گفته ریتا تریچو، یکی از دلایل عدم پذیرش گسترده این فناوری که از موانع توسعه بلاک چین و کریتوکارنسی است این است که “انگیزهای برای ایجاد اقتصاد مشترک واقعی با ارزهای رمز پایه وجود ندارد.”
تریچور معتقد است که بازار به آنها پاداش میدهد که ثروت رمزنگاری را در چند دست متمرکز نگه دارند. این یک استراتژی سرمایهگذاری مشترک است که به طور عامیانه در فضای بلاک چین تحت عنوان “hodl-ing” شناخته میشود.
تریچور hodling را بهعنوان عامیانه “نگهداشتن برای زندگی عزیز” تعریف میکند و آن را تلاشی برای ذخیره بیتکوین و سایر ارزهای رمز پایه در تلاش برای دستیابی به سودهای سوداگرانه میداند.
تریچور استدلال میکند که سرمایهگذاران کوچک، معروف به نهنگهای رمزنگاری شده، تقریباً ۴۰٪ از کل بیتکوین در حال حاضر را در اختیار دارند. علاوه بر این، تریچور معتقد است که ارز رمزنگاری شده به دلیل قیمت سنگین و هزینههای معاملاتی بسیار بالا که از تصویب گسترده جلوگیری میکند، ارز رایج مردم نیست.
عدم آگاهی و نبود دانش کافی
برخی کارشناسان نیز کمبود دانش را بهعنوان مهمترین سد و عدم درک صحیح از این فناوری شناسایی کردند. آنها استدلال میکنند که این کمبود دانش منجر به درک ناکافی از ارتباط این فناوری، مزایای استفاده از آن، همراه با موارد استفاده عملی قابلاجرا شده است.
همچنین معتقدند که ارائه توضیحات پیچیده و غیر قابل درک درباره بلاکچین باعث پیچیده به نظر رسیدن آن شده است و مانند اکثر فن آوری های جدید، به دلیل که عدم آگاهی در سطح سازمان وجود دارد، مدیران به دلیل عدم شناسایی بازده قابلتوجه سرمایهگذاری، تمایلی به استفاده از بلاک چین نشان نمیدهند.
۵۱٪ حملات یک عامل مهم در موانع توسعه بلاک چین و کریپتوکارنسی
یکی از بزرگترین خطرات ایجاد شده در بلاک چین، حمله ۵۱٪ است. به گفته جنیفر جی. Xu ، این نوع حمله “هنگامی رخ میدهد که یک گره ماینر منفرد با منابع محاسباتی، بیشتر از سایر نودهای شبکه بر تأیید و تصویب معاملات و تراکنشها مسلط شود و محتوای بلاک چین را کنترل کند.”
در یک حمله ۵۱٪ ، یک نهاد واحد میتواند اکثریت نرخ هش ماینینگ شبکه را به طور کامل کنترل کند، بنابراین توانایی دستکاری در Blockchain را دارد. در سال گذشته چندین نمونه از حمله ۵۱٪ وجود داشته است که نمونه بارز آن Ethereum Classic (ETC) است. ETC یک چنگال Ethereum است و در ۵ ژانویه ۲۰۱۹ قربانی یک حمله ۵۱ درصدی شد که به مدت سه روز ادامه داشت و در ۸ ژانویه با ازدستدادن ۱.۱ میلیون دلار متوقف شد.
تا به امروز، روشهای محدودی برای کنترل و کاهش حمله ۵۱٪ و بدون مکانیسم بیعیب وجود دارد که اطمینان حاصل کنند هیچیک از نهادها اکثریت بلاک چین را کنترل نمیکنند.
بیتکوین و کاربردهای آن در Dark Web
یکی از مشهورترین و اولیهترین کاربردهای بیتکوین ریشه در دارک وب دارد. چشمانداز غیر قابل تنظیم ارزهای رمز پایه و «دیستوپی بلاک چین» میتواند به مجرمان اجازه دهد از این فناوری برای اهداف مضر استفاده کنند.
این به دلیل نام مستعار است که بلاکچین ارائه میدهد، و از مجرمان در برابر شناخته شدن محافظت میکند و به آنها امکان انجام فعالیتهای غیرقانونی را میدهد. به گفته اولگا خریف، استفاده از بیتکوین در بازارهای اینترنتی غیرقانونی نظیر مواد مخدر و… در حال انجام است تا رکورد بیش از یک میلیارد دلار را در این سال ثبت کند. در میان بسیاری از بازارهای غیرقانونی، هیدرا در حال حاضر بزرگترین بازار یافت شده در وب تاریک است.
بیتکوین محبوبترین ارز رمزنگاری شده است که در این بازارها پذیرفته میشود و به دنبال آن مونرو قرار دارد. تلاش برای محدودکردن و یا حتی ازبینبردن بازارهای موجود در شبکه تاریک دشوار است، زیرا وقتی با اجرای قانون با یکی از آنها برخورد شود با اتمام فعالیت آن با افزایش بیهویتی و پروتکلهای امنیتی، فقط با دیگری جایگزین میشود.
بلاک چین های خصوصی ممکن است برای بهرهبرداری استفاده شود.
یکی دیگر از موانع توسعه بلاک چین و کریپتوکارنسی شرکتهای خصوصی هستند. زیرا شرکت های خصوصی و منافع آنها میتوانند از بلاک چین برای سود خود سو استفاده کنند. بلاک چینهای خصوصی و بلاک چینهای سطح سازمانی میتوانند از دادهها استفاده کرده و آنها را از عموم مردم دورنگه دارند.
این میتواند بدین معنی باشد که هر دادهای که به سازمانهای پاسخگویی، جامعه مدنی یا عموم ارائه میشود، میتواند خطر دستکاری یا بدرفتاری توسط یک ذینفع خصوصی را داشته باشد، فقط به این دلیل که آنها دارای دادههای موردنظر هستند.
اگر عموم مردم بههیچوجه، شکل یا فرمی به آن دسترسی نداشته باشند، داشتن بلاکچین غیرقابلتغییر مفید نیست. وقتی دلایل حقوق بشر در این امر دخیل باشد، اطمینان از دسترسی آزادانه به این فناوری و درعینحال امکان پیشرفت و رشد نوآوری، امری اساسی است.
شفافیت مطلق را فقط میتوان با بلاکچینهای عمومی تضمین کرد که توسط یک نهاد واحد کنترل نمیشوند. مهم این است که از بلاک چینهای خصوصی که توسط شرکتهایی که میخواهند از سود و سهام خود محافظت کنند، جلوگیری شود و یا مقررات ضد دستکاری در آنها اعمال شود که اصول پاسخگویی و شفافیت را حفظ کند.
پل شکاف دیجیتال و موانع توسعه بلاک چین و کریپتوکارنسی
به دلیل یک شکاف دیجیتالی، بلاک چین بهعنوان یک فناوری دیجیتال با موانعی در جهت پذیرش گسترده روبرو است. این اصطلاح معمولاً به شکاف بین کسانی که به فناوریهای خاص دسترسی دارند و آنهایی که دسترسی ندارند، اشاره دارد.
بسیاری از کشورهای درحالتوسعه زیرساختها و توانایی کافی برای ارائه اینترنت پرسرعت یا قابلیت دسترسی دیجیتالی را ندارند. طبق گزارش یونیسف، بیش از ۳۰۰ میلیون جوان بین ۱۵ تا ۲۴ سال در سراسر کره زمین وجود دارند که به اینترنت متصل نیستند و از اطلاعاتی که سایر مردم در جهان در دسترس دارند، بیخبرند.
ارگانهای سازمان ملل متحد به طور فعال در تلاشاند تا شکاف دیجیتالی را برطرف کنند. یونیسف ابتکاری را به نام Project Connect ایجاد کرده است که میخواهد با استفاده از تصاویر ماهوارهای، یادگیری ماشین، بلاکچین و علم داده، نقشه تمام مدارس جهان را تهیه کند.
با این روش، دولتها و ارائهدهندگان شبکه میتوانند از مدارهای Project Connect در مکانهایی که به اینترنت دسترسی ندارند استفاده کنند.
نقش بلاکچین ثبت اطلاعات حفظ شده در سراسر شبکه P2P خواهد بود. بلاکچین همچنین میتواند شبکهای شفاف و قابل پاسخگویی را فعال کند و میتواند دید کاربران را در مورد نحوه استفاده از کمکهای مالی برای اتصال به مدارس بیشتر، سرعت اینترنت هر یک از مدارس متصل و مدیریت قراردادهای بین منطقه وسیعتر کند.
اگر یونیسف با این اتصال به همه مدارس بتواند همه کودکان جهان را بهم متصل کند، کودکان میتوانند دسترسی خود را به فرصتهای اقتصادی بیشتر، افزایش دسترسی به اطلاعات و حداکثر مشکلات شکاف دیجیتال به حداکثر برسانند.
مشکلات مربوط به اجرا و امنیت
در مورد اجرای حقوق و قانون در بلاکچین مسائل زیادی مانند موارد زیر وجود دارد:
به دلیل غیرمتمرکز بودن بلاکچین، گرههای موجود در بلاک چین در سراسر دنیا وجود دارند که پیوند دادن اطلاعات با اشخاص را خصوصاً در مورد فعالیت مجرمانه دشوارتر میکند.
این امر میتواند از نظر تشخیص اینکه کدام قانون حاکم ضروری است، موارد مربوط به حوزههای قضایی دیگری را ایجاد کند.
علاوه بر این، بازیگران اصلی رمزنگاری و بازیگران شرور، خطر فعالیت در حوزههای قضایی را دارند که فاقد پولشویی کافی و کنترل مالی تروریسم هستند.
عدم تمرکز در بلاک چین به معنای فقدان یک واسطه مرکزی است که بر نحوه عملکرد بلاکچین در سطح بینالمللی نظارت و کنترل میکند.
در مورد فرار از مالیات، مبارزه با پولشویی، هک و سایر جرایم دیجیتال نیز مشکلاتی دررابطهبا بیهویتی و شبه ناشناس بودن وجود دارد.وقتی ارزهای رمزنگاری شدهای مانند Monero درگیر هستند، ردیابی محل وجوه و مقصد آنها دشوار است.
نتیجه
علیرغم وجود بلاک چین برای بیش از یک دهه، نتوانسته موردتوجه بسیاری از تودهها قرار گیرد و هنوز چالشهای پیچیده و دشواری متنوعی وجود دارد که موانع توسعه بلاک چین و کریپتوکارنسی هستند و باید آنها را برطرف کند تا شکاف دیجیتالی را از بین ببرد و تغییری ایجاد کند.
خطرات هک و حملات دیجیتالی، فعالیت مجرمانه در شبکه تاریک و… این امر را دشوارتر نیز میکند.
همراه با مقیاسپذیری و خطرات احتمالی که در توسعه بلاکچین وجود دارد، به نظر میرسد که بسیاری از موارد منفی قابلبحث است. بااینحال، مهم است که بهمحض رفع این چالشها، چگونگی تکامل این فناوری انعکاس یابد.
برای ثبت نام در صرافی کوینکس (CoinEx) با ۳۰% تخفیف کارمزد معاملات کلیک کنید!
برای ثبت نام در صرافی بایننس (Binance) با تخفیف کارمزد معاملات کلیک کنید!
توجه: برای انجام معامله در بایننس حتما با آی پی خارج از ایران وارد شوید
به این مقاله امتیاز دهید تا با کمک شما کیفیت آن را بسنجیم!
ترتیبی که برای خواندن مقالات” بلاک چین “به شما پیشنهاد میکنیم: