اخبار

روزنامه ستاره‌صبح – اخبار – سافتی من

سافتی من –
نصب 2 دستگاه بریکر در پست فوق توزیع مارون 1 برای پایداری برق روستاهای غیزانیهاهواز- شبنم قجاوند [email protected]: مدیر امور بهره‌برداری ناحیه مارون شرکت برق منطقه‌ای خوزستان از نصب 2 دستگاه بریگر به همراه باس‌بار 33 کیلوولت در پست برق مارون 1 این شرکت برای افزایش پایداری برق روستاهای منطقه غیزانیه اهواز خبر داد. رضا محمدیان بیان کرد: در پست برق فوق توزیع مارون 1 این شرکت به ظرفیت 57 مگاولت آمپر، 2 دستگاه بریکر جدید به همراه تجهیزات مربوطه و باس‌بار 33 کیلوولت برای تقویت برق روستاهای منطقه غیزانیه اهواز نصب و برق‌دار شد. وی افزود: با این اقدام برق روستاهای غیزانیه، نزهه و 70 روستای دیگر با تصحیح افت ولتاژی که انجام شد، به پایداری رسید و از تکرار خاموشی‌های ناخواسته جلوگیری شد. مدیر امور بهره‌برداری ناحیه مارون شرکت برق منطقه‌ای خوزستان تصریح کرد: نصب این 2 دستگاه بریکر و باس‌بار باعث جداسازی بار و کاهش حوادث در برق این مناطق خواهد شد و امکان مانور در شبکه توزیع اهواز را فراهم می‌کند. محمدیان ارزش سرمایه‌گذاری این پروژه را حدود 45 میلیارد ریال اعلام کرد. شرکت برق منطقه‌ای خوزستان مسئولیت تامین و انتقال برق در شبکه انتقال و فوق توزیع در دو استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد را بر عهده دارد.
التهاب در بازار دارو در پی حذف ارز 4200 تومانیعضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم عمل دولت به تعهدات خود در زمینه تثبیت قیمت‌ها و بازگرداندن آن به شهریور ۱۴۰۰ دلیل مشکلات صنعت دارو در کشور را تشریح کرد محمدعلی محسنی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سافتی من در مورد ورود این کمسیون به وضعیت نامطلوب کارخانه‌ها دارویی کشور اظهار کرد: در مجلس در بودجه ۱۴۰۰ علی‌رغم پیشنهاد دولت برای حذف ارز ترجیحی با این موضوع مخالفت کردیم. بعد گفتند برای شش ماه اول ۱۴۰۰ این کار انجام شود، اما برای اجتناب از التهاب در بازار دارو و پیشگیری از افزایش قیمت آن، مخالفت کردیم و برای شش‌ماهه دوم نیز سعی کردیم ارز را نگه‌داریم. وی افزود: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ نیز گفتیم اگر دولت بتواند قیمت‌ها را به ویژه در کالاهای اساسی به شهریور ۱۴۰۰ برگرداند و نگهداری می‌تواند ارز ترجیحی را حذف کند. ارز ترجیحی حذف شد و دولت نتوانست قیمت‌ها را نگه دارد، این‌ عدم تثبیت قیمت‌ها یا بازگرداندن قیمت‌ها به شهریور ۱۴۰۰ موجب شده، این اتفاقات در حوزه دارو رخ دهد. مواد اولیه داروها، برای کارخانه‌ها دارویی با قیمت برداشتن ارز ترجیحی و نیمایی حساب‌شده است و از آن‌سو آن‌ها با مشکلات فراوانی مواجه شده‌اند. بندپی بیان کرد: در هر صنعتی وقتی تعادلی بین ورودی و خروجی آن نباشد و همیشه ورودی آن بیش از خروجی باشد معمولاً با شکست مواجه شده و بازار نیز دچار مشکل می‌شود. با این حال طی جلساتی که کمیته غذا و داروی مجلس با وزارت بهداشت داشته، قرار شده است این وزارتخانه تا حدی تولیدکنندگان دارویی از طریق ریالی یا ارزی را موردحمایت قرار دهد.
قیمت تجهیزات پزشکی ۱۰ برابر شده است!وی همچنین در مورد گران شدن تجهیزات توان‌بخشی و مشکلات موجود در این حوزه نیز گفت: یکی از معضلاتی که داریم این است که ارائه خدمات در بخش سلامت با تعرفه‌هایی که وجود دارد، کار دشواری است، اجاره‌ها، حقوق کارگران و مالیات چندین برابر شده است، از سوی دیگر قیمت تجهیزات پزشکی برای گروه‌های مختلف حدود ۱۰ برابر شده، درحالی‌که تعرفه‌های آن‌ها به زیر ۱۰ درصد رسیده است. در این رابطه صحبت‌هایی در مجلس شورای اسلامی با سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت شده است و قرار شده مساعدت‌هایی انجام گیرد. وی افزود: یک نگرانی که برای دولت وجود دارد این است که پرداختی از جیب مردم افزایش پیدا نکند و فشاری به آن‌ها نیاید، تنها راه این است که سهم فرانشیز بیماران را کاهش داده و پرداختی بیمه‌ها را افزایش دهیم، تعرفه‌ها را واقعی کرده و سهم بیمار را نگه‌داریم، به‌طور مثال اگر نسخه‌ای در شهریور سال گذشته، ۱۰۰ هزار تومان بود و ۳۰ درصد آن یعنی ۳۰ هزار تومان را بیمار پرداخت می‌کرد در همین امسال نیز باید همان ۳۰ هزار تومان را پرداخت کنند و نسخه‌ای که اکنون ۶۰۰ هزار تومان است سهم پرداختی بیمار باید ۵ درصد یعنی ۳۰ هزار تومان باشد. متأسفانه دولت نتوانسته است این را اجرا کند.
∎​

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *